Президентът на САЩ Джо Байдън подписа бюджета на страната за фискалната 2023

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа бюджета на страната за фискалната 2023
Коментари Харесай

Джо Байдън подписа бюджета на САЩ за 2023 година, отпуснат 858 млрд. долара за отбрана

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа бюджета на страната за фискалната 2023 година на стойност 1,7 трилиона $, заяви АП.

 

Според президента бюджетът включва вложения в медицински проучвания, сигурност, медицински грижи за ветерани, налични жилища, средства за възобновяване след бедствия, принуждение против дами и сериозна помощ за Украйна и други

 

Приемането на бюджета е доказателство, че републиканците и демократите могат да работят дружно, напомни Джо Байдън.

 

Според закона за помощ за Украйна и страните от НАТО ще бъдат отпуснати към 45 милиарда $. Това е повече, в сравнение с изиска администрацията на Байдън. В резултат на това размерът на действителната военна помощ за Киев, съгласно бюджета, ще остане на почти същото равнище като през предходната година.

 

Съединени американски щати ще провиснал 858 милиарда $ за разноски за защита, което е с 10% повече от тази година и с 45 милиарда $ повече от желаната от Байдън сума.

 

Близо 140 милиарда $ от тези средства ще бъдат отделени за съвременни научни проучвания и разработки във военната сфера - невиждана сума, съгласно Републиканската партия. Financial Times оповестява, че тя ще бъде употребена за планове за проучване и създаване на оръжия, като да вземем за пример хиперзвукови ракети.

 

Наред с другото се възнамерява да се построят 11 нови военни кораба и да се възвърне бойната успеваемост на 19 многоцелеви ударни изтребителя.

 

По-рано планът за годишен бюджет в размер на 1,7 трилиона $ беше утвърден и от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати с поддръжката на демократите и републиканците, като по този начин беше избегнат така наречен шътдаун - прекъсване на работата на федералните организации.

 

Бюджетът беше признат в Сената, откакто бе подсилен от 68 сенатори, от които 18 републиканци. В Камарата на представителите той бе подсилен от 225 конгресмени.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР